annanilsson199 maj 2022GrönkålspajGrundrecept på pajdeg;125g smör/margarin 3dl vetemjöl1,5 msk kallt vattenMixa ihop ingredienserna och låt stå svalt 30 min.Grädda sedan skalet 10 min i 225 grader Fyllning; 200g grönkålRapsolja2 ägg1dl Kesella 1%1,5 dl grädde 140g ädelostsalt och peppar Strimla grönkålen fint, ta bort de grova stjälkarna. Hacka lök. Fräs grönkål och lök i oljan.Vispa ägg, kesella och grädde.Lägg fyllningen i pajskalet, smula ädelost över och grädda ca 25-30 min tills pajen stelnat och fått fin färg.Lägg ev valnötter på den färdiga pajen.
Grundrecept på pajdeg;125g smör/margarin 3dl vetemjöl1,5 msk kallt vattenMixa ihop ingredienserna och låt stå svalt 30 min.Grädda sedan skalet 10 min i 225 grader Fyllning; 200g grönkålRapsolja2 ägg1dl Kesella 1%1,5 dl grädde 140g ädelostsalt och peppar Strimla grönkålen fint, ta bort de grova stjälkarna. Hacka lök. Fräs grönkål och lök i oljan.Vispa ägg, kesella och grädde.Lägg fyllningen i pajskalet, smula ädelost över och grädda ca 25-30 min tills pajen stelnat och fått fin färg.Lägg ev valnötter på den färdiga pajen.
Comments